Op deze pagina vind je het antwoord op de veelgestelde vragen. Bijvoorbeeld over ons sollicitatieproces, de opleidingsmogelijkheden op de Pro Academy of jouw salarisuitbetaling en arbeidsvoorwaarden. Staat jouw vraag en antwoord er niet tussen? Neem dan contact op met een vestiging bij jou in de buurt.
Als jij bij ons solliciteert of jezelf inschrijft op onze website, gaan wij direct op zoek naar een baan die bij jou past. Hebben we die gevonden en is er een match? Dan teken jij meestal een contract bij Pro Industry en ga je via ons aan de slag. Wij zijn jouw werkgever en zorgen dat jij op je plek bent bij jouw opdrachtgever. Is er een klik van beide kanten? Dan krijg jij bijna altijd de mogelijkheid om in dienstverband aan de slag te gaan rechtstreeks bij het bedrijf waar je werkt. Blijf je liever voor Pro Industry werken en vind je het mooi om jezelf te ontwikkelen bij verschillende bedrijven? Dan blijf jij bij ons onder contract en zorgen wij dat jij de juiste uitdaging krijgt. Kies samen met ons de carrière die het beste bij jou past.
Veel van onze opdrachtgevers vinden het fijn als je werkervaring hebt in het vakgebied. Heb je deze nog niet? Niet getreurd, via onze Pro Academy kan je een betaalde opleiding volgen tot procesoperator A. In de Pro Academy ga jij werken en leren, en je krijgt er nog betaald voor ook!
Nee. De kosten die wij rekenen aan bedrijven met wie wij samenwerken, hebben geen enkele invloed op wat jij verdient. Als jij via Pro Industry aan de slag gaat is de kans zelfs groot dat jouw salaris hoger is dan wanneer jij rechtstreeks solliciteert via een werkgever in de procesindustrie. Pro Industry heeft namelijk het grootste aanbod aan vacatures en staat in contact met meer dan 500 topwerkgevers in de maakindustrie. Dit zorgt ervoor dat wij jou altijd begeleiden naar de best betaalde baan die past bij jouw profiel en wensen.
Bij iedere vacature hebben we een knop met ‘Solliciteer direct’ staan. Via deze knop kan jij jouw gegevens en CV achterlaten. Pro Industry neemt zo snel mogelijk contact op met je op.
Wanneer de vestiging van Pro Industry denkt dat jij een geschikte kandidaat bent voor de vacature nodigen zij jou uit om op korte termijn langs te komen voor een intakegesprek. Neem naar dit gesprek jouw paspoort en bankpas mee, op deze manier kunnen zij snel schakelen als jij wordt aangenomen voor de vacature.
Tijdens het intakegesprek wordt er gevraagd naar jouw wensen en voorkeuren in jouw baan. Na het intakegesprek wordt jij voorgesteld bij de vacature waarop jij hebt gesolliciteerd, maar mogelijk ook bij andere vacatures die aansluiten op jouw wensen. Zo vergroten wij de kans dat jij snel ergens aan de slag kunt.
Wanneer de opdrachtgever jou een interessante kandidaat vindt zullen zij jou uitnodigen op sollicitatiegesprek. Na dit gesprek koppelen zij terug aan de vestiging hoe het gesprek is verlopen en of dat jij de functie kunt vervullen. De vestiging van Pro Industry koppelt aan jou terug of dat je aan de slag kunt bij de opdrachtgever.
We hebben meer dan 2000 vacatures in de maakindustrie, dat betekent dat we een groot aanbod van vacatures in verschillende ploegendiensten beschikbaar hebben. Zo kan je aan de slag in de 2 ploegendienst maar ook in de 3- of 5 ploegendienst hebben we vacatures. Kies je liever tussen dag- of nachtdiensten? Ook daarin kan je filteren op deze website.
Tweeploegendienst
In een tweeploegendienst werkt de ene ploeg vaak van 's ochtends tot halverwege de middag, en de andere ploeg van 's middags tot laat in de avond. De begintijd van de vroege dienst is meestal tussen 6.00 en 7.00 uur. Een late dienst eindigt vaak tussen 19.00 en 24.00 uur.
Drieploegendienst
Een drieploegenrooster ziet er vaak als volgt uit: 1 week ochtenddienst van 06.00 uur tot 14.00 uur. 1 week avonddienst van 14.00 uur tot 22.00 uur. 1 week nachtdienst van 22.00 uur tot 06.00 uur.
Vierploegendienst
In een vierploegenrooster werk je vaak 2 vroege, 2 late en 2 nachtdiensten. Vaak heb je de zondag vrij.
Vijfploegendienst
In een vijfploegendienst werk je 2 ochtenddiensten, 2 middagdiensten en 2 nachtdiensten. Vervolgens ben je 4 dagen vrij.
Dat kan. Via het opleidingsprogramma van Pro Industry, Pro Academy genaamd, kan jij je laten omscholen tot procesoperator. In ongeveer 2 jaar krijg jij alle kneepjes van het vak uitgelegd met behulp van persoonlijke begeleiding en slechts 5 uur les per week. Interesse? Hier vind je meer informatie over Pro Academy.
Je krijgt reiskostenvergoeding als de vaste medewerkers van jouw bedrijf daar ook recht op hebben. Weet je niet zeker of jij er recht op hebt? Vraag het gerust aan jouw contactpersoon bij Pro Industry.
Zijn er veranderingen in jouw persoonlijke gegevens zoals bijvoorbeeld jouw adres of telefoonnummer, geef deze dan door aan jouw contactpersoon bij Pro Industry.
Je hoeft niet eigen kleding mee te nemen naar de fabriek waar je werkt. De opdrachtgever of Pro Industry stelt kleding beschikbaar waarin jij jouw werk kunt uitvoeren.
De maakindustrie biedt veel mogelijkheden tot doorgroeien. Dat kan in je eigen functie door het volgen van opleidingen, zoals deze van Pro Academy. Maar ook in het bedrijf waar je werkt zijn er voldoende mogelijkheden tot doorgroeien. Mocht je die ambitie hebben dan zou je zelfs kunnen doorgroeien naar fabrieksdirecteur!
Als je solliciteert op een vacature bij Pro Industry en je wordt uitgenodigd voor een intake gesprek, dan sta je in ons kandidatenbestand. Vind je via Pro Industry een baan dan blijf je gedurende jouw plaatsingen bij Pro Industry ingeschreven. Uitschrijven kan na jouw plaatsing bij de vestiging waar je op intakegesprek bent geweest.
De opdrachtgever bepaalt jouw rooster. Mocht je een andere invulling wensen van jouw rooster dan kan je dit bespreken met jouw leidinggevende bij de opdrachtgever. Pro Industry heeft geen invloed op de invulling van het rooster bij de werkgever. Mocht je er niet uitkomen met jouw werkgever dan kan Pro Industry jou helpen met het oplossen van de situatie.
Jouw gewerkte uren kan je invoeren in e-uur. Heb je nog geen link of inloggegevens ontvangen dan kan je contact opnemen met jouw accountmanager op de vestiging.
Zorg voor comfortabele kleding maar kom niet aanzetten in jouw joggingpak. De eerste indruk is een belangrijke. Een spijkerbroek, sneakers en een t-shirt zonder gaten volstaat.
In jouw overeenkomst kun je terug vinden of dat je recht hebt op feestdagenvergoeding. Als niet duidelijk uit de uitzendovereenkomst of de terbeschikkingstelling volgt of de feestdag op een dag valt die normaal gesproken als jouw werkdag is aan te merken, wordt jou een feestdag toegekend als:
a. je in een periode van dertien aaneengesloten weken direct voorafgaand aan de desbetreffende feestdag minimaal zeven keer op de betreffende dag in de week werkzaam bent geweest; of
b. je nog geen dertien aaneengesloten weken hebt gewerkt en in meer dan de helft van het aantal weken waarin is gewerkt op de betreffende dag in de week werkzaam bent geweest.
Je kunt kiezen voor wekelijkse of vierwekelijkse betaling. Jouw loonstrook vind je terug in e-uur. Hier kun je ze downloaden en inzien. De betalingsdata vind je hier terug.
Het gemiddelde salaris van een operator ligt rond de €2750,-. Dit bedrag kan sterk verschillen, afhankelijk van de ploegendiensten die je draait en of dat je dag- of in nachtdiensten werkt. Je kunt jouw salaris flink opschroeven door ook te werken op zon- en feestdagen.
Het gemiddelde salaris van een productiemedewerker ligt rond de €2350,-. Dit bedrag kan sterk verschillen, afhankelijk van de diensten die je werkt. Zo kan je jouw salaris opschroeven door te werken op zon- en feestdagen of in de dag- of nachtdienst.
Het is niet in alle fabrieken verplicht om werkschoenen of een werkhelm te dragen. Mocht dit wel verplicht zijn dan worden deze beschikbaar gesteld door Pro Industry of de opdrachtgever. Jouw veiligheid is belangrijk dus geef het aan bij Pro Industry wanneer jij niet de juiste materialen krijgt aangereikt van de opdrachtgever.
Je kunt je ziek melden bij jouw Pro Industry vestiging. Dit kan alleen telefonisch: klik hier voor de telefoonnummers van Pro Industry. Ziek melden kan maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:30 uur. Dit kan NIET via een SMS, Whatsapp of per e-mail.
Ziekmeldingen die op een andere manier worden gedaan worden niet goedgekeurd, tenzij daarvoor gegronde redenen zijn. Indien dit niet op bovenstaande manier gebeurt, kan dit gevolgen hebben voor je recht op Ziektewet-uitkering.