Jouw visitekaartje voor de arbeidsmarkt

Pro Industry 7

Jouw CV is jouw visitekaartje voor de arbeidsmarkt. Een goed CV is de sleutel tot het openen van de deuren naar nieuwe carrièremogelijkheden en kan het verschil maken in een competitieve sollicitatieomgeving.

Een goed CV zorgt ervoor dat je opvalt en zet jouw unieke vaardigheden en ervaring in de schijnwerpers. Het is de bedoeling dat een toekomstige werkgever nieuwsgierig naar je wordt. Weet je niet hoe? Laten we samen aan de slag gaan om jouw carrièrekansen te vergroten.

Is jouw CV in orde maar heb je moeite met het schrijven van jouw sollicitatiebrief? Hier lees je hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft.

Hoe maak je een CV?

Vijf tips om jouw CV tot een succes te maken:

 1. Wees beknopt en overzichtelijk
  Houd je CV kort en krachtig. Beperk de lengte tot maximaal twee A4-pagina's. Vermijd overbodige details en focus op de relevante informatie die je geschiktheid voor de functie onderstreept.

 2. Leg de nadruk op prestaties en resultaten
  Beschrijf je werkervaring met de focus op behaalde resultaten en successen. Geef specifieke voorbeelden van projecten waar je aan hebt gewerkt en de impact die je hebt gehad op de organisatie.

 3. Pas je CV aan op de functie
  Pas je CV aan op elke specifieke functie waarop je solliciteert. Benadruk de vaardigheden en ervaring die het meest relevant zijn voor de betreffende positie. Een op maat gemaakt CV vergroot je kansen op een succesvolle sollicitatie.

 4. Onderscheid jezelf met vaardigheden
  Naast werkervaring zijn vaardigheden belangrijk. Benoem zowel 'harde' vaardigheden, zoals talenkennis of softwarebeheersing, als 'zachte' vaardigheden, zoals communicatie en leiderschap. Deze vaardigheden geven een completer beeld van jou als professional.

 5. Zorg voor een professionele opmaak
  Maak gebruik van een professioneel, overzichtelijk en goed gestructureerd format. Kies een leesbaar lettertype en zorg voor voldoende witruimte. Een aantrekkelijke lay-out vergroot de leesbaarheid en maakt een goede eerste indruk.
Pro Industry 3

CV checklist

 • Staan jouw volledige NAW gegevens erop?

 • Heb je een foto toegevoegd?

 • Heb je je meest recente opleidingen, cursussen en stages benoemd?

 • Staan jouw laatste 5 werkgevers op jouw CV?

 • Benoem al jouw vaardigheden

 • Overige: talen, rijbewijzen, hobby’s?