nieuwe samenwerking: MAYR-MELNHOF & Pro Industry 

Pro Industry en vouwkarton producent Mayr-Melnhof Eerbeek bv hebben een nieuwe overeenkomst ondertekend voor een samenwerking van 5 jaar. Pro Industry wordt hiermee preferred supplier en hoofdverantwoordelijk voor de plaatsing en bemiddeling van al het productiepersoneel op de productielocatie in Eerbeek. Al sinds 2016 werkte Pro Industry als backup supplier samen met Mayr-Melnhof. Vanwege de succesvolle relatie en gezamenlijke groei, is de samenwerking omgezet naar een exclusieve overeenkomst. Pro Industry zorgt vanuit haar vestiging in Arnhem voor de levering van operators, productiemedewerkers, vakantiekrachten én talentvolle leerling-operators

  • 23 oktober 2021
  • 3 min. leestijd
Pro Industry 10

VAN BACKUP SUPPLIER TOT BUSINESS PARTNER

Mayr-Melnhof produceert in Eerbeek momenteel 140.000 ton vouwkarton op jaarbasis, goed voor 4,2% van de Nederlandse productie. Eerbeek is hét centrum van de papierproductie in Nederland en samen met de landelijke schaarste aan onder meer operators, maakt dit de werving van geschikt technisch personeel in de regio een uitdaging voor Mayr-Melnhof. ‘Pro Industry heeft in de afgelopen jaren laten zien dat zij beschikt over een goed netwerk met kwalitatief goede kandidaten voor functies die wij lastig zelf kunnen invullen en is voor ons een partij gebleken die levert, ontzorgt en haar beloftes waarmaakt. Wij kunnen snel en fijn schakelen als het gaat om de selectie van kandidaten en we hebben al jaren met dezelfde contactpersonen te maken. Deze vastigheid is voor ons erg belangrijk en is ook een reden dat wij hebben gekozen voor deze exclusieve overeenkomst.’ Aldus Simon van Opstal, hoofd P&O bij Mayr-Melnhof Eerbeek.

INVULLING FLEXPOULE MAYR-MELNHOF EERBEEK

De inrichting van een stabiele zomerpoule met operators is één van de pijlers van de samenwerking tussen Pro Industry en Mayr-Melnhof. Zoals voor vele werkgevers is de inzet van flexibel personeel onmisbaar. ‘Omdat wij ons volledig richten op de procesindustrie en wij inmiddels trotse marktleider zijn in het bemiddelen van procestechnisch personeel, hebben wij dagelijks nieuwe instroom van geschikte kandidaten. Dit zorgt ervoor dat wij altijd snel kunnen schakelen en proactief kunnen plaatsen. Wij gaan niet pas zoeken als er een vacature vrijkomt. Daarmee maken wij het verschil voor werkgevers in de branche en het is altijd mooi om te zien dat dit werkt, zoals in de samenwerking met Mayr-Melnhof.’ Aldus Simon Hulst, Senior Accountmanager bij Pro Industry.’

YOUNG TALENT TRAJECT VOOR OPERATORS PRO INDUSTRY BIJ MAYR-MELNHOF

Niet alleen tijdelijke vacatures worden door Pro Industry ingevuld voor Mayr-Melnhof. De grootste producent van vouwkarton in Europa heeft namelijk als doelstelling om technisch personeel langer aan zich te binden en verder te laten ontwikkelen. Hiervoor is een speciaal werk- en opleidingstraject ingericht voor talenten met technische bagage die willen doorgroeien in de papierindustrie. Dit jaar zijn er zes leerling operators begonnen aan het traject. Na een inwerkperiode en contract via Pro Industry, neemt Mayr-Melnhof bij een succesvolle samenwerking kandidaten over en volgt er een leer-arbeidsovereenkomst waarin de operator in ruim twee jaar verder doorwerkt en wordt opgeleid tot Procesoperator B. Na het afronden van de opleiding volgt er een vast dienstverband. Met deze samenwerkingsvorm laten Mayr-Melnhof en Pro Industry zien dat het partnership juist ook oplossingen biedt voor de lange termijn.

SAMEN BOUWEN AAN EMPLOYER BRANDING

Pro Industry gelooft sterk in de kracht van een brede en intensieve relatie met werkgevers. Onderdeel hiervan is het samen bouwen aan het werkgeversmerk door de productie van bedrijfs- en vacaturevideo’s. Ook bij Mayr-Melnhof zijn video’s geproduceerd die worden ingezet om potentiële kandidaten letterlijk een kijkje achter de schermen te geven. ‘Wij merken dat we met video heel gericht de juiste kandidaten kunnen aanspreken voor een functie. Het is een zeer waardevolle aanvulling op een vacaturetekst. Je kunt niet alleen een veel beter beeld geven van de functie en productieprocessen binnen een bedrijf, maar ook de sfeer laten zien. Dit zorgt voor een betere respons van echt geïnteresseerde kandidaten. Wij kijken uit naar de voortzetting van de samenwerking en hopen dat we samen verder kunnen groeien, net zoals de afgelopen jaren.’ Besluit Simon Hulst.

Bent u als werkgever ook op zoek naar een partner die in grote aantallen de juiste operators en productiemedewerkers kan leveren of een Young talent traject ondersteunt? Wij denken graag meet u mee.