Effectief verzuimbeheer. Zo doen we dat.

Verzuim, een actueel onderwerp binnen veel organisaties. Op de afdeling verzuim van Pro Industry  werkt team verzuim hard om ons verzuim goed geregeld te houden. Het gaat niet alleen om administratieve taken, maar ook om het opbouwen van een goede band met de werknemer en het vinden van duurzame manieren om werknemers weer aan het werk te krijgen. 

Het team, bestaande uit Meltem, Sarina, Mercan en Len zetten zich dagelijks in om de uitdagingen zo goed mogelijk op te lossen. Vanaf begin december zal zich daar nog een vijfde teamlid aan toevoegen. Team verzuim is dan op volle kracht om het beheer verder uit te kunnen bouwen.

  • Fenna Weber
  • 20 november 2023
  • 3 min. leestijd
Verzuim proindustry 6

De menselijke benadering

Meltem vertelt dat voor haar het menselijke aspect belangrijk is. Een essentieel onderdeel van goed verzuimbeheer is het opbouwen van een band met werknemers en het winnen van hun vertrouwen. Dit gaat hand in hand met het voeren van goede gesprekken en het begrijpen van de werkelijke redenen achter ziekmeldingen. Vaak zit er namelijk een reden achter de ziekmelding die lastig te achterhalen valt. Als casemanager draagt ze niet alleen verantwoordelijkheid voor de administratieve kant, maar ook voor het emotionele welzijn van de werknemers. 

Een goed voorbeeld van de manier hoe Meltem een werknemer benadert, is de situatie met een werknemer die al een flinke tijd via Pro Industry werkt. 

"Hij meldde zich voor langere tijd ziek. In eerste instantie is het niet gek dat iemand soms ziek is. Maar omdat hij bijna nooit ziek was en al helemaal niet voor een langere tijd gingen er bij ons wat belletjes af. Door aandachtig te luisteren kwam ik erachter dat de ziekmelding te maken had met problemen op de werkvloer. 

Hierdoor kon ik schakelen met de accountmanager die een gesprek aanging met de werknemer en het bedrijf waar hij werkzaam was. Binnen een aantal dagen was hij weer aan het werk en wordt hij binnenkort overgenomen door onze klant. Dit succesverhaal vertelt hoe belangrijk het is om te kijken naar de persoon achter het verhaal."

Verzuim proindustry 1

Meltem's buurthuis

Dat Meltem het contact met collega’s en werknemers belangrijk vindt blijkt uit het briefje ‘Meltem’s buurthuis’ op de deur van verzuim. Dit hebben haar collega’s op het hoofdkantoor op de deur geplakt. Waarom? Omdat het gehele kantoor altijd welkom is voor een praatje, wat te snacken of gewoon om even hun hart te luchten. Je kan altijd naar binnen lopen, ik help graag verder of klets gewoon gezellig even mee! Aldus Meltem. 

Ontzorgen van klanten

We streven naar een betere samenwerking tussen uitzendkrachten en opdrachtgevers door middel van effectief teamwork. Hierdoor wordt het verzuimpercentage verlaagd, wat resulteert in minder uitval. Bovendien helpt dit om gaten in de planning te voorkomen, waardoor de klant minder stress ervaart en op een hoog niveau kan blijven werken. Ons doel is om uitzendkrachten optimaal te begeleiden en onze klanten zoveel mogelijk te ontlasten.

Wil je samenwerken met Pro Industry? Meld vrijblijvend jouw vacature bij ons aan!